Sabtu, 20 Oktober 2012

Nasi Arab Rempah Kabsa Laila Majnun

Mula-mula rebus ayam/ daging kambing dengan sebungkus Rempah Kabsa Laila Majnun sehingga masak dan empuk
Goreng bawang putih dan merah, kayu manis, buah pelaga, bunga lawang dan cengkih dengan minyak sapi dan masukkan air rebusan ayam tadi bersama ayam/ daging. Masukkan beras dan tanak nasi sehingga masak
Nasi yang sudah masak bersama dengan ayam/ daging. Bolehlah diletakkan warna oren/ kuning telur dan perasa ros
Nasi Arab Rempah Kabsa Laila Majnun bersama daging kambing yang telah siap di masak dan sudah boleh  dihidangkan
Inilah dia Nasi Arab Rempah Kabsa Laila Majnun daging kambing yang sangat menyelerakan dan dihidangkan bersama sos
Nasi Arab Rempah Kabsa Laila Majnun ayam yang telah siap dimasak dan dihidangkan bersama sup dan sos nasi arab
Sup nasi arab yang dihasilkan dengan menggunakan Rempah Kabsa Laila Majnun. Lebihan air rebusan yang digunakan untuk masak nasi juga digunakan untuk sup
Sos nasi arab yang dihasilkan dengan menggunakan tomato, cili hijau dan perahan lemon serta daun ketumbar. Rasanya sedap dengan aroma yang menyelerakan

Nasi Arab Rempah Kabsa yang dihasilkan daripada Rempah Kabsa Laila Majnun sangat mudah untuk disediakan dan rasanya pun sangat sedap. Apa lagi? Untuk tempahan sila PM/SMS 0195536060

Tiada ulasan:

Catat Ulasan